keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Koululaisen kesäloma

Koululaisen kesälomaa on kohta kulunut jo kuukauden päivät. Kesäloman suunnittelu alkoi jo varhain keväällä. Meillä oli nyt ensimmäinen kesä, kun perheessä on koululainen ja loma-ajalle on ohjelmaa keksittävä, joten olimme hyvin keltanokkia tämän asian suhteen. Sain ensimmäisen kesäsuunnitelmia koskevan viestin heti hiihtoloman jälkeisenä maanantaina. Kasverini laittoi viestin "Oletko ilmoittanut esikoisen kirkon leirille? Kesäkuun eka viikko on jo SOLD OUT!" What?? Olimme juuri vasta selvinneet hiihtoloman hoitokuvioista ja nyt jo olisi pitänyt tietää lähes neljän kuukauden päässä häämöttävän kesän menemiset.


Nooh tuo oli varmasti ääritapaus ja suosituimmat leirit varmasti täyttyvät nopeasti, se on varma. Kevään mittaan aloitin keskustelut äitikaverien kanssa. Sparrailin parhaita kokemuksia ja suunnitelmia. Itse asiassa minusta tuntuu että ainakin pääkaupunkiseudulla on jopa todella runsaasti vaihtoehtoja koululaisten päiväleirien suhteen. Urheiluleirejä on vaikka millaisia, on tennistä, uimahyppyjä, purjehdusta ja ratsastusta. Taiteesta ja kulttuurista pitävät löytävät varmasti omansa. On taikurileirejä, majaleirejä ja kielileirejä. Tarjolla on vaikka ja mitä. Meillä on aikaisempaa kokemusta sekä Suomenlinnan taideleiriltä että kielileiriltä, jossa lapset tutustuivat joka päivä uuteen kieleen ja kulttuuriin. Päivän aikana he kävivät läpi esim. kiinalaisen 7-vuotiaan päivän kulun. Opettelivat kiinalaisia lastenlauluja ja söivät kiinalaista ruokaa. Puhuinkin muutaman äidin kanssa siitä, miten siistiä olisi vain leireillä ja tehdä kaikkea kivaa päivisin. On mielestäni turhaa puhe siitä, että lapsi on kouluvuoden jälkeen niin väsynyt ja tarvitsee lepoa. Päiväleireillä lapset pääsevät tekemään kaikkea kivaa, touhuavat yhdessä, on kavereita ja mukavaa ja ennen kaikkea lapsella on aikuinen turva päivän ajan. Mielestäni lapset eivät ainakaan meidän lapset kaipaa lomalla makoilua samoissa mittakaavassa kuin monet vanhemmat. ;)

Lisäksi kesäinen päiväleiri on loistava tapa tutustua vaikka uuteen lajiin tai harrastukseen, jolloin ei tarvitse koko lukukaudeksi sitoutua jos ei laji otakaan tuulta siipiensä alle.Loppujen lopuksi meillä oli todella onnistunut kesäkuu koululaisen päiväleirien suhteen ja ekaluokkalaisella on repullinen mahtavia kokemuksia ensimmäisestä päiväleirikesästä. Ensimmäisen viikon futailtiin Stadi Cup turnauksessa. Toisella viikolla oli moottoriveneleiri ja kolmannella viikolla tyttömme oli mummolassa serkkunsa kanssa. Kesäkuu saatiin pulkkaan ja nyt voi huokaista.


Päiväleirien loistavaa antia oli tietysti uudet ystävät. Saman henkiset lapset päätyvät samoille leireille ja näin ystäviä syntyy yli koululuokkarajojen ja kuntien rajojen. Oli niin söpöä kun esimerkiksi viimeisenä moottoriveneleiripäivänä tytöt vaihtoivat numeroita. Uusia kaverisuhteita oli syntyvyt, liikkistä!


Kustannusten näkökulmasta leirit ovat tietysti aikamoinen rahareikä. Keskimäärin viikon päiväleiri kustantaa 100-200 euroa/viikko. On tietysti halvempia ja kalliimpia leirejä riippuen sen mukaan mitä tehdään ja mitä leiri pitää sisällään. Monilla kriittisimmät viikot ovat kesäkuun viikot, jolloin leiriviikkoja kertyy se 4 kpl. Sen kun kertoo vielä perheen lasten lukumäärällä saa ihan mukavan summan pistettyä leireihin. Mutta summa summarun, ovathan nuo päiväleirit ihan huikeen hauskoja ja liputan ehdottomasti sen puolesta että lapset ovat aktiivisia, vietävät päivänsä aikuisen valvonnassa ja oppivat uusia taitoja!

Millaisia ajatuksia ja kokemuksia teillä on koululaisten kesälomista ja päiväleireistä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...