sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Disneyland Pariisi


Muutama viikko takaperin vietimme hulvattoman hauskan pitkän viikonlopun Pariisissa. Matkan päätarkoitus oli Disneyland ja siellä olevat prinsessat. Meidän 4-vuotias on kovassa prinsessavaiheessa ja hän ei aikaisemmista Disneypuistojen matkoista muista mitään, joten nyt halusimme viedä erityisesti hänet katsomaan Disneyhuumaa. 


Milloin kannattaa matkustaa Disneyland Pariisiin?

Me olimme reissussa syyslomalla eli lokakuussa. Kelit olivat aivan täydelliset. +20 astetta ja t-paitakeli oli suurimman osan ajasta. Paikallisten kanssa jutellessa he kyllä sanoivat, että nyt oli poikkeuksellisen lämmintä ko. vuoden aikaan nähden. Viimeisinä päivinä sen kyllä huomasimmekin, että syksy saapui myös Pariisiin. Kuoritakit piti kaivaa esille. 
Edellisellä kerralla olimme Disneylandissa itsenäisyyspäivän aikoihin ja silloin satoi lunta ja loskaa. Toki säästähän ei koskaan tiedä ja myöhään syksyllä ja talvella huonon kelin riski kasvaa, mutta toisaalta taas silloin ei ole niin kova sesonkiaika että laitteisiin jonottaminen ei ole aivan toivotonta. Ja toisaalta taas hurjassa helteessä huvipuistossa oleminen ei ainakaan itsestäni ole sitä lempipuuhaa. Disneypuistossa huomioidaan vuodenaikaan sopivat teemat. Halloweenina on upeat kurpitsakoristelut, joulunaikaan satoi pääkadulla lunta jne. Mutta siis summa summarum, mielestäni syysloma oli aivan täydellinen hetki Pariisin Disneylandille.

Miten valmistautua huvipuistopäivään?

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. Disneyspuistot ovat niin isoja ja välimatkat ovat pitkiä eli jos et ole aivan Pariisin Disneyland hotellissa niin muutoin matkat hotellilta puistoon on sen verran pitkä, että päivät ovat melkein sellaisia, että aamulla lähdetään hotellilta ja illalla palataan kun puisto menee kiinni. Meillä oli puhelimeen ladattu appsi, josta pystyi seuraamaan koko ajan pitä missäkin oli meneillään. Kulkue tuolla, hahmon tapaaminen tuolla, esitys siellä jne. Lisäksi appsista näki kuinka pitkä jonotusaika kuhunkin laitteeseen on.
Lisäksi meillä oli portilta mukaan otetetut paperiset kartat sekä ohjelmalehtinen. Päivä oli hyvin aikataulutettu ja sujuvaksi harkiten hiottu. Näin päivästä sai parhaimman hyödyn irti ja edestakaista kävelyä oli mahdollisimman vähän.

Meillä oli tuplarattaat mukana, jossa aina joku lepuutti jalkoja. Päivän aikana kilometrejä kertyi n. 12 kilometriä ja se on aika pitkä matka tuollaiselle pienelle tirriäiselle.

Puistoihin mennään metallin paljastamisen läpi, joten jos harkitsee omia eväitä niin kuorimaveitset sun muut jäävät kyllä skannauksessa kiinni.

Mukaan kannattaa laittaa hyvät kengät ja mukavat vaatteet sekä varavaatetta sopivasti mukaan. Aina kun saattaa joku juomalasi kaatua tai ruuat levähtää. Puistossa on paljon toki Disneyvaatekauppoja, mutta kokemuksesta voin kertoa, että housuja oli lähes mahdotonta löytyy. Paitoja ja mekkoja sen sijaan oli vaikka minkälaisia.

Jos haluatte osallistua prinsessojen kanssa illalliselle, se kannattaa varata hyvissä ajoin. Pari kuukautta etukäteen ei ole yhtään liitoiteltua.

Fastpassit ovat aivan ehdoton sujuvoittamaan päivää. Niitä voi hakea laitteen edustalla olevista automaateista. Kannattaa suunnitella mihin laitteeseen ehdottomasti haluaa mennä ja käydä ne Fastpassit hakemassa. Fastpass on kerralla voimassa vain yhteen laitteeseen.
Minkä ikäisen kanssa Pariisin Disneylandiin?

Disneypuistot ovat mahtavia ja sieltä löytyy kaikenikäisille jotain. Tiukkoja pituusrajoja on vain muutamassa ja todella hurjiinkiin pääsee aikuisen seurassa. Olimme esimerkiksi koko perhe Tower of Terrorissa, iiiiik! Mielestäni Disneypark sopii paremmin vähän pienemmille ja Studios isommille lapsille. Molemmissa toki kannattaa ehdottomasti käydä ja hakea ne itselle sopivimmat.Jonottaminen Disneylandissä

Varaudu siihen että jonottamista on PALJON. Vaikka nyt ei ollutkaan mikään sesonki niin jonotusajat olivat silti 30-60 min luokkaa. Jonossa syödään, jutellaan ja kerrataan kokemuksia edellisestä laitteesta. Yhteen laitteeseen oli tehty kännykkäpeli jonka sai ladattua kännykkään ja sitä pystyi jonotusalueella pelata ja fiilistellä tulevaa. Mutta siis jonotukseen kannattaa suhtautua pitkämielisesti ja lungisti. Parhaimpiin laitteisiin on jono. Fastpassit tuovat helpotusta toki tähän.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...