maanantai 20. marraskuuta 2017

Eiffel-torni lasten kanssa

Pariisin matkaan kuuluu ehdottomasti Eiffel-tornin ihastelu kaukaa ja läheltä. Itse tornin huiputus on sellainen prosessi, että se lukeutuu ainakin itselläni kategoriaan "Once in a life time". Tytöt olivat odottaneet Eiffel-tornin huiputusta vähintäänkin yhtä paljon kuin Disneylandin prinsessojen tapaamista. Jotta huiputus olisi mahdollisimman helppo, suosittelen lämpimästi suunnittelemaan valloitusta hyvin etukäteen.Eiffelin valloitukseen kuuluu tietenkin viereisessä karusellissa pyöriminen ja vohveleiden herkuttelu Seinen varrella. 
Ensinnäkin turvatoimet ovat luonnollisesti aivan mielettömän valtavat Eiffelillä. Raskaasti aseistautuneita turvamiehiä kulkee partiossa sormi valmiina liipasimella. Muutaman läpivalaisun läpi kulkeminen vie aikaa ja jonottamista riittää. Onkin hyvä että prosessiin lähtee hyvissä voimin ja hyvin syöneenä. On myös huomioitava, että Eiffeliin ei saa viedä isoja laukkuja, vaunuja, lasipulloja tms.Eiffel-torniin on mahdollista ostaa liput etukäteen tietylle kellon lyömälle. Me olimme varailemassa lippuja paria päivää ennen retkipäivää ja oltiin auttamattomasti myöhässä. Onneksi se ei ollut täystyrmäys vaan loppujen lopuksi ostimme liput Fast pass tours kautta. Hintaa toki oli enemmän, mutta pääsimme suoraan jonojen ohi Eiffelin tokaan kerrokseen, josta sitten piti jonottaa muun porukan mukana huipulle. Hitaimmat jonot ja sähläykset saatiin kuitenkin selätetettyä luottokorttia vinguttamalla, mikä oli lasten kanssa sijoituksen arvoinen ratkaisu.


Ylhäällä topissa tuuli kovasti ainakin meidän visiittipäivänä. Tuuleen ja viimaan onkin hyvä varautua, jotta maisemista voi rauhassa nauttia. Vaikka olimme ostaneet itsemme ulos pahimmista jonotuksista eikä nyt ollut mikään sesonkiaika, vei huiputus silti kokonaisuudessaan reilu kolme tuntia.


Pultteja Eiffel-tornissa on kuulema 1,5 miljoonaa. 4-vee ei uskonut vaan päätti tarkistaa tilanteen. ;)


Upea rakennus ja mieleen painuva reissu! 
1 kommentti:

  1. Wow! Kyllä tuonne pitää joskus perheen kanssa mennä!������

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...